Vraagje over accu

Car Electricity

Vraagje over accu

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 18:18

Ik heb vorige week een suburban gekocht uit 76 een 5,7 ltr
De oude eigenaar gaf aan dat de accu overleden was dus heb er een nieuwe ingekocht.
Er zat een amerikaanse in met aan de zijkant de aansluiting. Ik heb de aansluiting veranderd waardoor er nu een gewone accu opzit met aan de bovenkant de aansluiting.
Ik krijg hem maar net gestart en soms lukt het ook helemaal niet.
Ik vraag me af of die ergens op leeg loop, of zou het ook kunnen dat de accu gewoon te zwak is. Het blok is wel iets gekieteld. Er zit nu een 70amphere accu in. Een zwaardere past er ook niet in moet ik het plankje gaan veranderen. Heeft iemand nog ideeen???
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor camarojo » 21 jan 2012, 19:12

70 amp.moet genoeg zijn.In mijn camaro zit een kleinere.
Laad de dynamo wel?Kan ook zijn dat de startmotor het zwaar heeft.
Chevrolet Camaro 76 350cui
Avatar gebruiker
camarojo
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 09 jan 2009, 22:07
Woonplaats: Den Andel

Re: Vraagje over accu

Berichtdoor peetboss » 21 jan 2012, 19:14

Lisa schreef:Ik heb vorige week een suburban gekocht uit 76 een 5,7 ltr
De oude eigenaar gaf aan dat de accu overleden was dus heb er een nieuwe ingekocht.
Er zat een amerikaanse in met aan de zijkant de aansluiting. Ik heb de aansluiting veranderd waardoor er nu een gewone accu opzit met aan de bovenkant de aansluiting.
Ik krijg hem maar net gestart en soms lukt het ook helemaal niet.
Ik vraag me af of die ergens op leeg loop, of zou het ook kunnen dat de accu gewoon te zwak is. Het blok is wel iets gekieteld. Er zit nu een 70amphere accu in. Een zwaardere past er ook niet in moet ik het plankje gaan veranderen. Heeft iemand nog ideeen???

messchien ergens lekstroom ,70ah accu is sterk zat, of laad niet goed bij
dynamo ff doormeten
liever gelast dan geleased
Avatar gebruiker
peetboss
 
Berichten: 2484
Geregistreerd: 13 dec 2008, 21:32
Woonplaats: venlo

Berichtdoor peetboss » 21 jan 2012, 19:15

camarojo schreef:70 amp.moet genoeg zijn.In mijn camaro zit een kleinere.
Laad de dynamo wel?Kan ook zijn dat de startmotor het zwaar heeft.


haha je was me net voor :wink:
liever gelast dan geleased
Avatar gebruiker
peetboss
 
Berichten: 2484
Geregistreerd: 13 dec 2008, 21:32
Woonplaats: venlo

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 19:25

zit inderdaad ff alles uit te zoeken en er staan veel tips op. Er zit een vrij nieuwe startmotor op. Maar ja alles kan kapot...
Zou het kunnen liggen dat ik die kabels heb veranderd om er een andere accu in te zetten die aansluitingen bovenop heeft...lijkt mij niet toch? De anwb heeft hem gisteren gestart en hij laden wel goed bij??
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 19:28

Het lijkt net of die het net haalt om te starten en soms dus helemaal niet.
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor VanandPickuplunatic » 21 jan 2012, 19:32

Er goed voor zorgen dat de nieuwe aansluitingen die je gemaakt hebt ook goed contact maken. Heb je niet teveel aan de kabels moeten trekken om wat meer ruimte te krijgen? Zoja dan ook ff de andere kant van de kabels controleren of alles nog goed vast zit en contact maakt.
Paul.
Chevrolet Chevy Van G10 shorty 5.7 Golden Girl :-)
Volvo V70 2.4 Lpi
Afbeelding
Avatar gebruiker
VanandPickuplunatic
 
Berichten: 2041
Geregistreerd: 12 jan 2009, 11:58
Woonplaats: Den Oever

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 19:52

juist dat trekken aan die kabels daar zat ik dus ook al aan te denken...mijn pa heeft het allemaal gedaan dus zal ik even controleren of mijn ouwe het goed heeft gedaan. Want ik las ook dat als je kabels niet goed aan de startmotor zitten dat je dus ook dit soort problemen krijgt. Wel lastig hoor, heb dat ding net en wil eigenlijk gewoon lekker rijden...
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor pintor » 21 jan 2012, 19:57

zou ook kunnen zijn dat je startmotor rot is.
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor Malle » 21 jan 2012, 20:01

Asje twijfelt aan je aansluitingen, ff startkabels van je min pool naar massa van blok, en van plus pool naar plus van startmotor

Mocht dat niks uitmaken dan zou ik de dynamo eens nameten/verdenken
1964 Bel Air Wagon 5.4
Avatar gebruiker
Malle
 
Berichten: 5395
Geregistreerd: 11 jul 2008, 00:08
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 20:12

Als ik dat doe met die startkabels wat zou er dan moeten gebeuren? Sorry ben blond en ben net in opleiding voor automonteur...hahaha
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Malle » 21 jan 2012, 20:14

Dan heb je ene beter verbinding tussen accu en startmotor en dat betekend dan dat je aansluitingen die je gemaakt hebt niet ok zijn, maar hoeveel fout kan je daar aan doen?
1964 Bel Air Wagon 5.4
Avatar gebruiker
Malle
 
Berichten: 5395
Geregistreerd: 11 jul 2008, 00:08
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 20:16

Wel bedankt voor de tips mannen.....ik ben weer een stuk wijzer dankzij dit forum....ik ga het morgen even met mijn pa nakijken en laat jullie weten wat het was (als we het vinden) ;-)
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Lisa » 21 jan 2012, 20:18

En als ik die verbinding heb gedaan dan moet ik de wagen starten? dan zou die dus direct moeten starten....me pa heeft er wel wat aan staan trekken aangezien er andere aansluitingen op de accukabels moesten. Dus tsja alles is mogelijk...
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Malle » 21 jan 2012, 20:30

yep, ff starten en kijken wat het doet, maar vooralsnog denk ik dat je gewoon een slechte dynamo hebt die niet goed bijlaad
1964 Bel Air Wagon 5.4
Avatar gebruiker
Malle
 
Berichten: 5395
Geregistreerd: 11 jul 2008, 00:08
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor pintor » 21 jan 2012, 21:46

dat kan je meten als die loopt.
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor Lisa » 25 jan 2012, 20:19

Nou ben er achter, eigenlijk wisten we het al een beetje maar nu is het toch zeker. De startmotor zit tegen de uitlaat stukken aan waardoor deze loeiheet wordt. Het starten bij een koude motor gaat wel, ook moeizaam maar als die warm is start de wagen niet meer.
Ik heb nu een kleinere startmotor besteld en ga deze er van het weekend inzetten....ik hoop dat het probleem dan is opgelost.....
Bedankt voor alle tips...
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor pintor » 25 jan 2012, 21:57

zei ik startmotor :wink:
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor Meganutter » 26 jan 2012, 12:43

Als je even op internet rondsnuffelt kun je ook een heat-shield vinden voor je startmotor. Deze zit dan tussen je uitlaat en startmotor en deze zal hierdoor waarschijnlijk ook wat langer meegaan :P (vond dat ding ooit eens een paar keer toen ik een heat-shield zocht voor mijn vorige S10 katalysator)

success nog.
'94 Chevy Blazer T10 4x4
Meganutter
 
Berichten: 130
Geregistreerd: 07 mei 2010, 08:56
Woonplaats: Beverwijk

Berichtdoor caprice estate » 26 jan 2012, 19:08

pintor schreef:zei ik startmotor :wink:


bij deze een beetje herkenning van het goede antwoord.. :D :D :D
Afbeelding
Avatar gebruiker
caprice estate
 
Berichten: 2679
Geregistreerd: 24 dec 2008, 10:58
Woonplaats: almeloooo

Berichtdoor Lisa » 26 jan 2012, 20:54

Jullie zijn gewoon te GOED!! Ja zo'n head shield ik ken het....Thanks
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Lisa » 29 jan 2012, 11:20

was ind de startmotor.....maar rijden we van de brug af staan we buiten lekt ineens de radiateur.....daar gaan we weer....alles eraf en nieuwe bestellen....iemand nog een adres waar ze leuke prijsjes hebben???
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor pintor » 29 jan 2012, 12:24

Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor Suburbanboy » 29 jan 2012, 12:26

Een mening is als een erectie. Je hebt er zo een, maar dan moet je hem nog staande zien te houden. Anders wordt het zo snel slap gelul...
Avatar gebruiker
Suburbanboy
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 01 mei 2011, 18:03

Berichtdoor Lisa » 01 feb 2012, 20:49

Ik heb na veel mailen en bellen een nieuwe aluminium radiateur voor 150 euro.....ben zooooo blij....krijg hem morgen binnen....
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor gmcjean » 02 feb 2012, 16:12

dat moet je zo kunnen fixen,dan is niet moeilijk,alleen goed opletten wat je losmaakt en weer goed terugplaatst,desnoods maak je wat fotoo,s,dan kun je altijd spieken
succes ermee jean.
Avatar gebruiker
gmcjean
 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 05 sep 2011, 13:43

Berichtdoor Lisa » 03 feb 2012, 17:31

Komt helemaal goed is een eitje heb hem er ook al uit gehaald met mijn pa.....
Lisa
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 mei 2008, 10:39
Woonplaats: Vlaardingen


Keer terug naar Auto Elektra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron