Ruitensproeier werkt niet

Car Electricity

Ruitensproeier werkt niet

Berichtdoor Jerry » 24 nov 2013, 20:38

Mijn ruitenwissers gingen min of meer hun eigen gang en mijn ruitensproeier werkte niet.

Beetje rommelen aan de multifunctionele schakelaar (links van het stuur) deden soms de ruitenwissers werken.
Dus die nieuw besteld (bij Rockauto) en gemonteerd, klote klusje, maar het is gelukt.

Toen werkte nog steeds mijn sproeier niet.

Alles gecontroleerd, bedrading, zekeringen, etc. etc.
Snapte er geen reet van waarom het niet wilde werken ...

Toen zag ik dit filmpje

Check it out, voor mij werkte dat perfect !!
3 keer vallen is niet erg, als je maar 4 keer opstaat.

1993 - C1500 - exended cab
Avatar gebruiker
Jerry
 
Berichten: 5590
Geregistreerd: 23 okt 2006, 19:17
Woonplaats: Anna Paulowna

Berichtdoor Zwijntje » 25 nov 2013, 19:10

Dit probleem heb ik ook maar het betreft een 78 K10. Het filmpje zorgt dus niet voor een oplossing.

Welke draden zorgen voor de sproeier, en hoe kan ik testen of het werkt? 12v op een van de kabels zetten?
Avatar gebruiker
Zwijntje
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 28 okt 2009, 15:49
Woonplaats: Nederweert, Limburg

Berichtdoor peetboss » 25 nov 2013, 22:49

Zwijntje schreef:Dit probleem heb ik ook maar het betreft een 78 K10. Het filmpje zorgt dus niet voor een oplossing.

Welke draden zorgen voor de sproeier, en hoe kan ik testen of het werkt? 12v op een van de kabels zetten?


ff kabeltje naar de accu .
liever gelast dan geleased
Avatar gebruiker
peetboss
 
Berichten: 2484
Geregistreerd: 13 dec 2008, 21:32
Woonplaats: venlo

Berichtdoor Jerry » 25 nov 2013, 23:03

Als het goed is, loopt er 1 draadje (als +) naar je pomp.
Wat ik heb gezien in de talloze schema's is deze rood of roze.
De andere kant van de pomp hangt aan massa, deze misschien ff checken.
(meestal zwart)

Als je deze kleuren op je pompje ziet, dan die inderdaad ff aan je accu hangen (zwart op de min).
Heb ik ook gedaan en kwam er zodoende achter dat mijn pomp goed was.
Van daar uit verder.

Hoe wordt jouw pomp bediend ?? Ook aan het stuur ?

Als je pomp werkt, natuurlijk ff checken of je wel spanning krijgt op je pompje.

Een algemeen filmpje kun je hier zien : KLIK KLIK

Is wel een andere auto, maar geeft wel mooi de stappen weer ..

Succes, en als er vragen zijn dan hoor ik het wel :!:
3 keer vallen is niet erg, als je maar 4 keer opstaat.

1993 - C1500 - exended cab
Avatar gebruiker
Jerry
 
Berichten: 5590
Geregistreerd: 23 okt 2006, 19:17
Woonplaats: Anna Paulowna

Berichtdoor Zwijntje » 26 nov 2013, 12:47

Bedankt. Ik zal het vanmiddag nakijken. Maar aan mijn wissermotor/ruitensproeier zitten 3 stekkers, waarvan 2 met 2 kabels en een met 3. Die met 3 dient voor de wissermotor. Maar welke voor de sproeier?
Avatar gebruiker
Zwijntje
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 28 okt 2009, 15:49
Woonplaats: Nederweert, Limburg

Berichtdoor peetboss » 26 nov 2013, 15:46

Zwijntje schreef:Bedankt. Ik zal het vanmiddag nakijken. Maar aan mijn wissermotor/ruitensproeier zitten 3 stekkers, waarvan 2 met 2 kabels en een met 3. Die met 3 dient voor de wissermotor. Maar welke voor de sproeier?


zal je toch ff moeten uitproberen met kabeltje in een van de stekkers omdat als je je sproeier aanzet de wisser automatisch een keer meedraait dus het zit bij mekaar
liever gelast dan geleased
Avatar gebruiker
peetboss
 
Berichten: 2484
Geregistreerd: 13 dec 2008, 21:32
Woonplaats: venlo


Keer terug naar Auto Elektra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron