Extra Verlichting op lichtschakelaar

Car Electricity

Extra Verlichting op lichtschakelaar

Berichtdoor Frank » 22 maart 2014, 19:34

Heb de running board verlichting gemonteerd nu op de Dually.
Heb het nu op een losse schakelaar met zekering op de accu gezet.

Maar ik wil dat deze verlichting gewoon aangaat via de lichtschakelaar.

De MIN staat op het chassis, dus alleen de PLUS kabel nog bloot liggen als ik deze niet direct naar de accu trek.

Hoe kan ik deze op de lichtschakelaar monteren ??

Gewoon de PLUS op de PLUS van de schakelaar ?
Of eerst een PLUS kabel naar de accu, en dan door naar de lichtschakelaar ?
Avatar gebruiker
Frank
 
Berichten: 1179
Geregistreerd: 05 sep 2010, 21:17
Woonplaats: Den Bommel

Berichtdoor Gerry » 22 maart 2014, 19:41

die kun je toch gewoon met een aan/uit relais op je stadslicht draad zetten gewoon onder de motorkap
Beter Laat Dan Niet @ Gerry
1 8 4 3 6 5 7 2

Afbeelding
Avatar gebruiker
Gerry
 
Berichten: 1927
Geregistreerd: 10 dec 2010, 14:52
Woonplaats: Amsterdammertje ... Iedereen heeft een klok .. maar ik heb de tijd ...

Berichtdoor Frank » 22 maart 2014, 19:52

Geeeeeen idee, ik heb er echt geen verstand van.
Heb het nu aangesloten zoals het word voorgeschreven.

Vindt het al knap van me zelf dat dit gelukt is

Dus gewoon met een aan/uit schakelaar bedienen.
Ik wil dat zodra ik de lichtschakelaar uittrek dat alle verlichting aangaat.
De cablights ( op het dak ) kan ik namelijk met de lichtschakelaar zwakker en geheel uit zetten terwijl de ''af fabriek'' verlichting aanblijft.
Avatar gebruiker
Frank
 
Berichten: 1179
Geregistreerd: 05 sep 2010, 21:17
Woonplaats: Den Bommel

Berichtdoor Gerry » 23 maart 2014, 01:02

Frank je neemt gewoon een aan/uit relais
dan doe je ,,min op min,,
dat relais draadje voor aan/uit zet je op het + draadje van je stadslicht
(dan gaat hij aan en uit als je je licht aan en uit zet)
en op die 2 pooltjes die je nog over heb zet je 1 +van je accu en op de laatste komt de + die naar je lampjes gaat
dan werkt het zoals jij het wil
Beter Laat Dan Niet @ Gerry
1 8 4 3 6 5 7 2

Afbeelding
Avatar gebruiker
Gerry
 
Berichten: 1927
Geregistreerd: 10 dec 2010, 14:52
Woonplaats: Amsterdammertje ... Iedereen heeft een klok .. maar ik heb de tijd ...

Berichtdoor starcraft 1987 » 23 maart 2014, 01:50

Nooit extra verlichting op je bestaande schakelaar ploffen zonder er een relais tussen te zetten, geheid dat je lichtschakelaar verbrand, deze schakelaars kunnen echt niet veel meer vermogen verdragen dan standaard fabriek af :(
Avatar gebruiker
starcraft 1987
 
Berichten: 3696
Geregistreerd: 16 jun 2007, 10:19
Woonplaats: deventer

Berichtdoor Baklap » 23 maart 2014, 10:19

Paar ledjes kan geen kwaad. Maar een relais er tussen is wel het veiligst.
Misschien niet het makkelijkst met installeren in vergelijking met een schakelaar.
Maar wel gebruiksvriendelijker.
73'' Camaro LT
Avatar gebruiker
Baklap
 
Berichten: 382
Geregistreerd: 25 aug 2012, 09:57

Berichtdoor ayla » 23 maart 2014, 10:26

Frank schreef:De cablights ( op het dak ) kan ik namelijk met de lichtschakelaar zwakker en geheel uit zetten terwijl de ''af fabriek'' verlichting aanblijft.


Zoals gezegd, gewoon met een relais.

Maar je kan de CABlights zwakker zetten?
Heb je gewoon deze lichten parallel staan met je dashboard verlichting??? :shock: :shock: :shock:
Is geen aanrader voor je schakelaar.

Groet ron
You don't like what I'm doing, just kiss my ass.....
Avatar gebruiker
ayla
 
Berichten: 856
Geregistreerd: 05 aug 2008, 15:49

Berichtdoor Robbie1604 » 23 maart 2014, 14:02

Dew cablights staan dus op de dashboarddimmer...... dat zou ik toch even veranderen....da's vragen om kortsluiting in je schakelaar
Big Burb 454......
Avatar gebruiker
Robbie1604
 
Berichten: 221
Geregistreerd: 02 jul 2012, 09:30
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Frank » 23 maart 2014, 16:06

Ummm of de dashboard verlichting zwakker gaat branden met de cablights moet ik vanavond even checken, dat weet ik even niet.
Wel kwam ik ook erachter dat de hemelverlichting niet werkt als de deur open gaat.
Maar deze met de hand kan aanzetten via de zelfde lichtschakelaar.
Die moet ik dan geheel naar links draaien.
Naar rechts dan gaat de cablights zwakker en geheel uit.

Heb de running board lampen ( gloeilampjes ) nu met een losse schakelaar en een 10A zweefzekering op mijn dashboard gezet.

In de loop der tijd eens met de normale lichtschakelaar stoeien.

Bedankt zover :wink:
Avatar gebruiker
Frank
 
Berichten: 1179
Geregistreerd: 05 sep 2010, 21:17
Woonplaats: Den Bommel

Berichtdoor JV » 24 maart 2014, 07:44

Hmmmm...er is al wat gerommeld met de lampjes denk ik zo. Ik zou er ook zeker een relais tussen zetten. En een klein schakelaartje ergens om alle extra verlichting uit te zetten i.v.m. keuring/controle?

Als je aangehouden word moet je het uit kunnen zetten toch? Ik heb verhalen van vrachtwagenchauffeurs gehoord die ook alles rechtstreeks op de gewone verlichting gezet hadden. Bij controle moesten ze alle bolletjes van de extra verlichting eruit halen :?

Succes met aansluiten, is niet zo moeilijk als het lijkt hoor. Op een relais staat meestal ook wel een eensluitschema 8)
-als het niet kan zoals het moet dan moet het zoals het kan-
Avatar gebruiker
JV
 
Berichten: 58
Geregistreerd: 07 jan 2014, 12:46

Berichtdoor Frank » 24 maart 2014, 15:13

Heb een relais gekocht.. voor umm.. ja.. misschien een keer gebruiken.

10A zekering heeft het een tijdje uitgehouden, maar is vandaag geklapt.
20A zekering erin gezet... schakelaar aan.. en ''knap''.

Wat doe ik verkeerd ????????

12 gloeilampjes, de MIN op het chassis.
De PLUS naar de schakelaar AAN / UIT en dan draad naar de accu, en net voor de accu een zweefzekering.

Op het meegeleverd schema staat niets van een zekering, ik heb dat voor de zekerheid erin tussen gezet.

30A zekering erin ???????

Wie kan mij hiermee verder helpen.
Avatar gebruiker
Frank
 
Berichten: 1179
Geregistreerd: 05 sep 2010, 21:17
Woonplaats: Den Bommel

Berichtdoor ayla » 24 maart 2014, 15:25

Je draad gaat toevallig niet over een scherpe rand door je schutboard?
Water in de lampjes?
Toch ergens een verkeerde verbinding? (lees PLUS op het chassis).

Anders de kop van een M6 boutje afzagen en deze erin doen. Zie je vanzelf waar de draad als eerste smelt

Groet ron :twisted:
You don't like what I'm doing, just kiss my ass.....
Avatar gebruiker
ayla
 
Berichten: 856
Geregistreerd: 05 aug 2008, 15:49

Berichtdoor starcraft 1987 » 24 maart 2014, 16:58

12 lampjes van welke vermogen?
Avatar gebruiker
starcraft 1987
 
Berichten: 3696
Geregistreerd: 16 jun 2007, 10:19
Woonplaats: deventer

Berichtdoor Frank » 25 maart 2014, 17:32

Sinds vandaag helaas weer dag diensten... dus geen tijd meer om te rommelen.
Waarschijnlijk inderdaad ergens kortsluiting.
We gaan op onderzoek uit, thanks.
Avatar gebruiker
Frank
 
Berichten: 1179
Geregistreerd: 05 sep 2010, 21:17
Woonplaats: Den Bommel


Keer terug naar Auto Elektra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron