Th700r4 schakelt niet meer in de 3e en 4e versnelling.

Engines

Th700r4 schakelt niet meer in de 3e en 4e versnelling.

Berichtdoor Ehaar » 15 dec 2013, 17:54

De th 700 r4 bak van mijn blazer 4x4 schakelt niet meer in zijn 3e en 4e versnelling .
Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
Laatst bijgewerkt door Ehaar op 15 dec 2013, 18:45, in totaal 1 keer bewerkt.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor kikkegek » 15 dec 2013, 18:00

tv kabel goed afgesteld?
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor pintor » 15 dec 2013, 18:21

ineens? helemaal niet meer of in hoge toeren wel??
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor Ehaar » 15 dec 2013, 18:43

Hij deed het de vorige keer nog normaal .maar ik had wel het idee dat hij soms een heel klein beetje slipte.
Zit er aan zo,n bak wel een tv kabel ,is hij niet electronisch?
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor starcraft 1987 » 15 dec 2013, 19:30

Nee is niet elektronisch :wink:
Avatar gebruiker
starcraft 1987
 
Berichten: 3696
Geregistreerd: 16 jun 2007, 10:19
Woonplaats: deventer

Berichtdoor starcraft 1987 » 15 dec 2013, 19:31

Avatar gebruiker
starcraft 1987
 
Berichten: 3696
Geregistreerd: 16 jun 2007, 10:19
Woonplaats: deventer

Berichtdoor kikkegek » 15 dec 2013, 19:38

de 4L60E en 4L80E zijn elektronisch...vanaf 1991 geloof ik.

de TH700R4 heeft een tv kabel..

hier kan je alles lezen:

http://www.transmissioncenter.net/subject.htm

onderste kabel is je TV kabel

Afbeelding
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Ehaar » 15 dec 2013, 20:08

Ik zal morgen eens even wat proberen.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor peetboss » 15 dec 2013, 20:29

als de bak begint te slippen dan is het de bak zelf of revisie of andere bak
kan nog te weinig olie zijn of filter ,maar meestal is de bak op
liever gelast dan geleased
Avatar gebruiker
peetboss
 
Berichten: 2484
Geregistreerd: 13 dec 2008, 21:32
Woonplaats: venlo

Berichtdoor kikkegek » 15 dec 2013, 21:12

peetboss schreef:als de bak begint te slippen dan is het de bak zelf of revisie of andere bak
kan nog te weinig olie zijn of filter ,maar meestal is de bak op


toen mijn tv kabel verkeerd stond, had die te lage druk om van 3 naar 4 te schakelen en ging dat heeeeeel langzaam...met als gevolg slip!

dus bak hoeft echt niet meteen op te zijn...

dat zou je ook aan je ATF moeten ruiken...ruikt die verband?

check dus ff morgen je TV kabel...

en wanneer is voor het laatste je filter en ATF vervangen?
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor zzip » 15 dec 2013, 23:19

Ooit heb ik een andere motor gestoken .
Ik was echter de transmissie olie vergeten .(niet erg slim van mij) .
De wagen bewoog geen milimeter .
Misschien is je oliepeil te laag .

Grtz

Peter
zzip
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 12 okt 2013, 09:37

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 11:21

Als ik het gaspedaal helemaal loszet dan schuift de tv kabel wel mee maar er schuift niks uit de houder.
Er zit ook geen ,,drukknop,, op zoals beschreven in de beschrijving van dailydrivers.
Hoe moet deze dan afstellen?gewoon het kabeltje wat strakker zetten?
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor pintor » 16 dec 2013, 17:52

kan zo een kabel zomaar in ene keer te los staan??

heb je olie gepeild? naar de kleur van de olie gekeken? stinkt die?
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor kikkegek » 16 dec 2013, 19:51

Ehaar schreef:Als ik het gaspedaal helemaal loszet dan schuift de tv kabel wel mee maar er schuift niks uit de houder.
Er zit ook geen ,,drukknop,, op zoals beschreven in de beschrijving van dailydrivers.
Hoe moet deze dan afstellen?gewoon het kabeltje wat strakker zetten?


post ff wat fotos...zonder beeldmateriaal blijft het gokken.

zo zit het bij mij:
Afbeelding

onderste kabel is TV kabel.
dat zwarte pieletje dat rechts uitsteekt, dat is verstelbaar zoals in die handleiding staat beschreven.

zit het ook zo bij jou?
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 20:03

Ik heb de olie nog een keer bekeken en die is mooi helder en ruikt naar olie.
Bij mij zit dat zwarte pieletje gewoon vast en is volgens mij niet verstelbaar.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor kikkegek » 16 dec 2013, 20:11

Ehaar schreef:Ik heb de olie nog een keer bekeken en die is mooi helder en ruikt naar olie.
Bij mij zit dat zwarte pieletje gewoon vast en is volgens mij niet verstelbaar.


maak nou ff fotootje! hahaha

Afbeelding
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 20:25

Ik zal morgen even een paar fotootjes maken en proberen hier te posten,
dat gaat allemaal niet vanzelf hier op dit forum.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 21:12

Laatst bijgewerkt door Ehaar op 16 dec 2013, 21:41, in totaal 1 keer bewerkt.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 21:38

Laatst bijgewerkt door Ehaar op 16 dec 2013, 21:42, in totaal 2 keer bewerkt.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor kikkegek » 16 dec 2013, 21:39

bijna goed...effe aangepast

Ehaar schreef:Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor kikkegek » 16 dec 2013, 21:41

als het goed is heb je net als op deze foto zo'n koperen knopje (bij mij zwart) dat je in kunt drukken:

Afbeelding
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 21:46

Dan zit dat knopje vast achter die blaauwe plaat.
Ik zal het morgen eens even bekijken.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor pintor » 16 dec 2013, 21:57

ziet het al je boggers staan achterstevoren :P
Avatar gebruiker
pintor
Moderator
 
Berichten: 2930
Geregistreerd: 19 feb 2009, 00:20

Berichtdoor kikkegek » 16 dec 2013, 22:08

Ehaar schreef:Dan zit dat knopje vast achter die blaauwe plaat.
Ik zal het morgen eens even bekijken.


jup...daar moet je wezen...hij was bij mij onwijs moeilijk in te drukken...als het goed is, kan je dat "pieletje" zowieso wel uittrekken zonder die knop in te drukken, zodat de kabel gesteld kan worden.

stellen is:
- knop indrukken
- pieletje helemaal terug naar binnen drukken
- VOL GAS GEVEN (motor uit)
vervolgens zou dan dat "pieletje" eruit getrokken worden moeten worden

http://www.youtube.com/watch?v=D109Fz1SK18
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Ehaar » 16 dec 2013, 22:26

Gaan we morgen doen.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor Ehaar » 17 dec 2013, 20:21

Vandaag dus even de tv kabel afgesteld zoals eerder beschreven,
het lukte prima het ,,pieletje,, kwam er nu minimaal 1 cm verder uit als eerst.
Maar bij de proefrit bleek dat er niks verbetert is dus morgen probeer ik het nog een keer en als het dan nog niet lukt dan ben ik bang dat mijn bak het begeven heeft,dan moet ik maar door blijven rijden met twee versnellingen
hij haalt nog met gemak 80 km in zijn 2 dankzij die grote banden.
Waarschijnlijk zet ik er tzt toch een ruilbak onder.
Kun je deze bak zonder problemen omwisselen voor een TH400.
De overdrive ben ik toch niet nodig.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor kikkegek » 17 dec 2013, 21:06

als je de tv kabel los hebt en je trekt eraan...dan zou je 4 trappen qua weerstand moeten voelen, van licht naar zwaar.

schakelt die nu wel bij weinig gas vlot door?
en bij WOT pas bij hoge toeren en hogere snelheid?

echt goed je tv kabel afstellen kan je pas als je ook oliedrukmeter aansluit op de testpoort van je bak. Moet je wel eentje hebben tot 300psi.

Afbeelding

http://www.tvmadeez.com/press_gauge/pressgauge.html

waar woon je? ander rij je ff bij mij langs? ik woon in Den Haag
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor jeffry » 17 dec 2013, 21:28

zou eerst bak eens peilen, en zoals eerder al gezegd filter eens wisselen.
heeft bij de mijne toen ook het probleem verholpen.

succes
Avatar gebruiker
jeffry
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 dec 2010, 10:24

Berichtdoor Ehaar » 17 dec 2013, 22:54

Ik woon in Drenthe dus dat effe langs rijden in zijn 2e versnelling kan ik wel vergeten.En wat het schakelen betreft na de 2e schakelt hij helemaal niet meer door, hoog of lage toeren en het oliepeil is ok en wat het filter betreft daar kan het niet een liggen volgens mij.
----Corvette c3 1975---
----Blazer k5 1982---
----Dodge Ram 1500---
Avatar gebruiker
Ehaar
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 maart 2011, 10:29
Woonplaats: netherland

Berichtdoor kikkegek » 17 dec 2013, 23:36

Ehaar schreef:Ik woon in Drenthe dus dat effe langs rijden in zijn 2e versnelling kan ik wel vergeten.En wat het schakelen betreft na de 2e schakelt hij helemaal niet meer door, hoog of lage toeren en het oliepeil is ok en wat het filter betreft daar kan het niet een liggen volgens mij.


ok, maar dan nogmaals de vragen:

schakelt die nu wel bij weinig gas vlot door?
en bij WOT pas bij hoge toeren en hogere snelheid?
Avatar gebruiker
kikkegek
 
Berichten: 2145
Geregistreerd: 08 aug 2009, 10:41
Woonplaats: Den Haag

Volgende

Keer terug naar Motoren

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron